Route 66 in Arizona

3 route 66 arizona

Route 66, de meest beroemde weg van de wereld. We wilden vroeg vertrekken vanuit Palm Springs naar Flagstaff, want met Route 66 erbij is het zo’n acht tot negen uur rijden. We zaten rond acht uur ’s ochtends aan het ontbijt en zagen op het nieuws dat er allemaal overstromingen waren in de buurt van Palm Springs.

Hurricane

Het scheen ‘s nachts heel hard geregend te hebben en er waren nog meer buien op komst. Omdat het een woestijngebied is met droge grond kunnen er door de regenval flash floods voorkomen. De wegen staan dan blank. Ik denk dat het de ‘hurricane’ was die vanuit Mexico kwam, daar had een vrouw op het strand in L.A. over verteld. Bij het hotel zeiden ze dat de buien precies die kant op gingen waar wij heen reden en dat er op de kleinere wegen zoals Route 66 misschien overstromingen zouden zijn. Op de snelweg zou het wel goed te doen zijn.

1 route 66 arizona

Route 66

Het eerste stuk over de snelweg kregen we een enorme regenbui, die zo erg was dat we de auto voor ons niet meer zagen. Er was geen overstroming. Bij Blythe besloten we dat het genoeg opgeklaard was om de kleinere mooie weg te nemen. Het was een goeie keus, het was een eenzame weg langs mooie landschappen. Bij Kingman zijn we Route 66 op gegaan. Het landschap was opeens helemaal groen, in plaats van woestijnachtig! We kwamen in Hackberry langs een leuk ouderwets winkeltje, beetje toeristisch maar toch leuk. Daar hebben we rondgekeken en Route 66 bekers gekocht als aandenken, onze enige souvenirs uit Amerika. 2 route 66 arizona

4 route 66 arizona

5 route 66 arizona

6 route 66 arizona

7 route 66 arizona

8 route 66 arizona

9 route 66 arizona

10 route 66 arizona

11 route 66 arizona

Ben jij ooit op de Route 66 geweest?

Lees meer over:

twitter 3